Rebarbora

Rebarbora ve zmrzlině?

Většina restaurací dnes pracuje se sezónními surovinami. V cukrářstvích to tak úplně pravidlem zatím není, tak jsme si v létě řekli, že to zkusíme.

Polovina léta v Česku znamená také nakyslou rebarboru, plnou vitamínů C, B a E. Výroba tradičního rebarborového koláče s máslovou drobenkou a jahodové tartaletky s lehkým smetanovým krémem nebyla pro naše cukrářky žádným problémem a tak jsme se ještě trošku zamysleli.

Vzali jsme si ostrou tužku, blok, kalkulačku a refraktometr. Chvíli psali, počítali a měřili cukry, aby nám to pěkně sedělo. Pak jsme vzali kupu rebarbory i voňavých jahod a uvařili z nich zkušebních vzorek. Degustační vzorek za mnoho nestál – bylo to hrozně kyselé. Každopádně při pohledu na škleb vrchní zmrzlinářky Mirky jsme se museli smát :).

Tak celé znovu a jiné poměry! Hurá, na druhý pokus to už klaplo! Přijďte v létě ochutnat.