Moje Cukrářství - Cukrárna v Praze

Jahody a rebarbora

Jahody a rebarbora

Jahody a rebarbora

Většina restaurací dnes pracuje se sezonními surovinami. Ve zmrzlině to tak úplně pravidlem zatím není tak jsme si řekli, že to zkusíme.

Je polovina června a to je i čas sladkých tuzemských jahod a nakyslé rebarbory plné vitamínů C,B a E.

Vzali jsme si ostrou tužku, blok, kalkulačku a refraktometr. Chvíli psali, počítali a měřili cukry aby nám to pěkně sedělo. Pak jsme vzali kupu rebarbory i voňavých jahod a uvařili z nich zkušebních vzorek. Degustační vzorek za mnoho nestál – bylo to hrozně kyselé….Každopádně při pohledu na škleb vrchní zmrzlinářky Vlaďky jsme se museli smát:-)

Tak celé znovu a jiné poměry! Hurá, na druhý pokus to už klaplo!!!