Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/wp-content/uploads/MZopravene.jpg) is not within the allowed path(s): (/var/www/hosting/moje-zmrzlina.cz:/tmp) in /var/www/hosting/moje-zmrzlina.cz/wp-content/themes/vigor/framework/lib/edgt.functions.php on line 437
Rebarbora ve zmrzlině? – Moje-zmrzlina.cz

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/wp-content/uploads/tapeta_mojecukrarstvi.jpg) is not within the allowed path(s): (/var/www/hosting/moje-zmrzlina.cz:/tmp) in /var/www/hosting/moje-zmrzlina.cz/wp-content/themes/vigor/framework/lib/edgt.functions.php on line 437
Moje Cukrářství - Cukrárna v Praze

Rebarbora ve zmrzlině?

Rebarbora ve zmrzlině?

Většina restaurací dnes pracuje se sezonními surovinami. V cukrářstvích to tak úplně pravidlem zatím není tak jsme si řekli, že to zkusíme.

Je pomalu polovina července a to je i čas sladkých tuzemských jahod a nakyslé rebarbory plné vitamínů C, B a E. Výroba tradičního rebarborového koláče s máslovou drobenkou a jahodové tartaletky s lehkým smetanovým krémem nebyla pro naše cukrářky žádným problémem a tak jsme se ještě trošku zamysleli.

Vzali jsme si ostrou tužku, blok, kalkulačku a refraktometr. Chvíli psali, počítali a měřili cukry aby nám to pěkně sedělo. Pak jsme vzali kupu rebarbory i voňávých jahod a uvařili z nich zkušebních vzorek. Degustační vzorek za mnoho nestál – bylo to hrozně kyselé. Každopádně při pohledu na škleb vrchní zmrzlinářky Mirky jsme se museli smát :).

Tak celé znovu a jiné poměry! Hurá, na druhý pokus to už klaplo! Přijďte ochutnat.